top of page
plasmalifting banneri.jpg

Fibroplast Plasmalifting on uusi ja innovatiivinen ihoa kiinteyttävä hoitomenetelmä plasmahoidoissa. Plasmalifting hoidossa plasmakynän kärkeen johdetaan energiaa, joka muuttuu ilman hapen ja typen kanssa plasmaksi. Plasmalifting eroaa Plasmapen -hoidosta sillä, että Plasmalifting ei luo hoidettavalle alueelle pieniä pisteitä tai rupia. Vaikka plasmalaitteella ei kosketa ihoon, alkaa iho noin 10 minuuttia hoidon jälkeen punoittaa ja turvota. Tämän jälkeen iho näyttää heti napakammalta. Kiinteytyminen jatkuu noin kolmen kuukauden ajan, minkä jälkeen hoito voidaan haluttaessa toistaa. Hoidon vaikutus kestää ihossa 2-5 vuotta.

 

Mitä on plasma?


Plasmasalama syntyy, kun ihon kosteus yhdessä energian ja hapen kanssa muodostaa
höyrystymispisteen tuottaen ns. plasmaa, joka välittömästi supistaa ja kiinteyttää ihoa.
Plasmasalamasta vapautuu lämpöä syvemmälle ihoon, aina dermikseen saakka. Tämä käynnistää ihon luonnollisen kiinteytymisreaktion, joka jatkuu kuukausia itse hoidon jälkeen.

 

Hoito tepsii moniin kasvojen alueen ongelmiin ja sillä hoidetaan kasvojen ja silmäluomien kohotus, leuan alueen kiinteytys, nasobiaalit, “harakanvarpaat”, huulien rypyt, “sibeliukset”
jne. Kasvojen lisäksi menetelmällä voidaan parantaa ihoa kaikissa paikoissa, joissa olisi tarvetta ihon kiinteyttämiseen.

Plasmahoidon edut:


- Ei viiltoja
- Ei nukutusta
- Ei ompeleita
- Ei leikkausarpia
- Lyhyt toipumisaika
- Nopea ja helppo hoitomuoto
- Pitkäkestoinen tulos

Tärkeää tietoa:


Hoidettu alue tulee suojata auringolta 1-2 kuukauden ajan, jotta vältytään pigmentoitumiselta. Hoito on vähäriskinen, hellävarainen ihokudokselle ja lähes kivuton voidepuudutteen ansiosta.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen Plasmakynä -hoitoa?


- Suosittelemme, että vältät aurinkoa, itseruskettavia ja solariumia 4 viikon ajan ennen hoitoa. Ihanteellisesti sinun tulisi yrittää käyttää SPF50 suojakerrointa ihosi suojaksi 2-4 viikkoa ennen hoitoa, varsinkin jos olet luonnollisesti tummempi ihotyypiltäsi.


- Vältä 3 viikkoa muita samantyyppisiä hoitotoimenpiteitä, jotka voidaan tehdä plasmakynällä, kuten laserterapiaa, kemiallista kuorintaa tai täyteaineita, sillä nämä voivat estää hoitosi toteutumisen.

- Jos haluat tehostaa hoidon vaikutusta, kannattaa sinun aloittaa C-vitamiinin otto 2 viikkoa ennen hoitoa ja jatkaa sitä koko paranemisprosessin ajan. C-vitamiini tehostaa ihon paranemista sekä uusiutumiskykyä ja edistää kollageenin tuotantoa. Jos syöt säännöllisesti tulehduskipulääkettä, tulisi ne lopettaa 2 viikkoa ennen hoitoa (jos mahdollista) ja tulisi jatkaa vasta 1-2 viikon jälkeen hoidosta.

- Jos syöt säännöllisesti antihistamiinia, tulisi ne lopettaa 2 päivää ennen hoitoa (jos mahdollista) ja tulisi jatkaa vasta 10-12 viikon kuluttua. Eli hoito kannattaa ajoittaa allergiavapaalle vuoden ajalle.

 

Mitä tulisi ottaa huomioon Plasmakynä -hoidon jälkeen?


- Et tule näyttämään parhaimmaltasi 3-7 päivään


- Sinulla voi olla lievää tai keskivaikeaa turvotusta hoidetulla alueella. Varsinkin luomen alueella hoidon jälkeen turvotus voi olla hyvinkin voimaksta 48-72h hoidon jälkeen.


- Suosittelemme ettet urheile heti hoidon jälkeen, koska mikä tahansa lämpö, höyry tai hiki saattavat pahentaa jo olemassa olevaa hoidon jälkeistä punoitusta sekä turvotusta.


- Jos kasvojen aluetta on käsitelty, suosittelemme nukkumaan selälläsi pään ollessa koholla, jotta kasvot eivät hankautuisi tyynyä vasten. Jos olet sanut hoitoa silmien alueelle, on erityisen tärkeää, että nukut hieman pää kohotettuna jopa 7 päivän ajan, koska se voi suuresti vähentää turvotusta.


- On erittäin epätodennäiköistä, että tulet samaan infektiota plasmakynä -hoidosta, koska hoidosta ei tule avohaavoja. Kuitenkin ensimmäiset 12 tuntia hoidon jälkeen, on erittäin tärkeää suojautua potentiaalisilta infektioilta, joten vältä kaikenlaista toimintaa, joissa voit esimerkiksi altistaa itsesi hikoilulle, bakteereille ja muille haitallisille aineille.

- Jos sinulle tehty silmänympärille hoitoa, sinun ei tulisi käyttää piilolinssejä 72 tuntiin.


- Sinun täytyy käyttää SPF 50+ suojakerrointa aina kun olet ulkona ainakin seuraavan 12 viikon ajan (ja ihaanteellisesti pidempäänkin). Hoidetuilla ihoalueilla on täysin uusi, ohuempi iho, joka palaa sekä hyperpigmigmentointuu erittäin herkästi, jos asianmukaista suojakerrointa ei käytetä jatkuvasti.


- Sinun tulee ehdottomasti välttää suoraa auringonottoa / solariumia / itseruskettavien käyttöä 12-12 viikon ajan eli koko paranemisprosessin aikana ja mieluiten pidempäänkin. Vältä erityisesti keskipäivän aurinkoa.


- Älä myöskään sauno muutamaan viikkoon hoidon jälkeen. Jos saunominen aiheuttaa epämukavia tuntemuksia, älä sauno ollenkaan ennen kuin iho on täysin parantunut.


- Vältä tupakkaa ja alkoholia välittömästi hoidon jälkeen.


- Plasmalifiting -hoito jatkaa hoitotuloksien antamista koko paranemisprosessin ajan, joka yleensä kestää 8-12 viikkoa. Eli et näe lopullisia tuloksia heti hoidon jälkeen. Malta odottaa selviä tuloksia koko 12 viikon ajan.


- Huomioithan, että jos tarvitset pidemmän ajan hoitokertojen välille, viive ei muuta lopullisia hoitotuloksia.

Esteet hoidolle, jolloin hoitoa ei voida tehdä:


- Puuduteallergia
- Jatkuva kortisoni- ja steroidilääkitys
- Jatkuva antikoagulanttihoito (varfariini eli marevan)
- Jatkuva antihistamiini- tai tulehduskipulääkitys
- Raskaus tai imetys
- Vahva taipumus ihon pigmentoitumiseen
- Taipumus arpikudoksen liikakasvuun (keloiditaipumus)
- Sydämentahdistin tai rytmihäiriöt
- Tekniset implantit pään alueella
- HIV, AIDS tai hepatiitti -virustartunta
- Tumma (etninen) ihonväri
- Verenvuototauti
- Diabetes (vaatii konsultoinnin lääkärin kanssa)
- Munuais- ja maksasairaudet
- Epilepsia
- Imunestekierron häiriöt (lymphatic drainage disorder)
- Ihottuma, ihorikko tai tulehdus hoidettavalla alueella
- Punahukka
- Vitiligo
- Jatkuva antabushoito

bottom of page