top of page
plasmapen.png

Ajan kuluessa ihomme elastisuus ja kimmoisuus vähenee, tehden ihosta ryppyisen ja raskaan. Kollageenin tuotanto vähenee 20-80 ikävuoden aikana jopa puolella. Tämä näkyy usein ensimmäisenä ohuella silmänympärysiholla. Vaikka kuinka lepäisimme ja elintapamme olisivat kunnossa, emme pysty vaikuttamaan raskaisiin silmäluomiin, jotka tekevät ilmeestämme helposti surullisen ja väsyneen. Eivätkä raskaat silmäluomet ole useinkaan pelkästään esteettinen haitta – monet voivat kärsiä päänsärystä, silmien kirvelystä ja väsymisestä sekä näkökentän pienenemisestä.

 

Kirurginen silmäluomileikkaus on suuri operaatio, josta monet ongelmasta kärsivät kieltäytyvät peläten mm. pitkää palautumisaikaa tai mahdollista arpeutumista.

Planoplas®-plasmakynähoidon ansiosta meillä on tarjota hellävarainen vaihtoehto silmäluomileikkauksille!

Miten Planoplas®-plasmakynähoito toimii:

Plasmakynän kärkeen johdetaan pieni plasmasalama, joka ihoon osuessaan muodostaa välittömän lämpöreaktion eli plasmapisteen. Plasmapisteen ympäriltä iho kutistuu silminnähden ja lämpöreaktio aktivoi fibroblastisolut ihon syvemmissä kerroksissa tuottamaan kollageenia ja elastaania. Plasmapisteiden optimaalisen sijoittelun ansiosta iholla saadaan aikaan huomattava kudoksen kutistuminen. Plasmahoidolla iho ei vahingoitu, vaan pinnallinen lämpöreaktio johdetaan vain ihon ylempään kerrokseen. Plasmakynäkoneella ei kosketa ihoon lainkaan vaan päinvastoin, salama sammuu heti kun ihokosketus tapahtuu.

Kaikenkaikkiaan hoito on vähäriskinen, hellävarainen ihokudokselle ja lähes kivuton voidepuudutteen ansiosta.

 

Planoplas®-plasmakynähoidon tulos on nähtävillä välittömästi. Hoidon jälkeen käsitellylle alueelle tulee turvotusta ja plasmapisteiden kohdalle muodostuu rupea. Rupi irtoaa ihosta noin viikossa, samoin turvotus laskee samassa ajassa. On äärimmäisen tärkeää sitoutua noudattamaan kotihoito-ohjeita, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen!

Tietoa Planoplas®-plasmakynähoidosta

1. Hoidon kesto
Puudutteen vaikutusaika on 30-45 minuuttia ja itse toimenpide vie noin 10-20 minuuttia. Lisäksi käytämme aikaa alkukeskusteluun sekä kotihoito-ohjeiden perusteelliseen läpikäymiseen. Aikaa tulee kaikkineen varata noin 1,5 tuntia.

 

2. Tuloksen kesto
Hoitotulos pysyy ihossa arviolta noin kaksi vuotta tai pitempään, asiakkaan ihosta ja ikääntymisprosessista ja omasta kollageenituotannosta riippuen.

3. Hoitokertojen määrä
Yleensä yksi hoitokerta riittää, mutta asiakkaan tilasta ja ikääntymismuutoksista riippuen voidaan tarvita vielä toinen tai kolmas kerta. Hoitojen väli on vähintään 2kk.

4. Konsultaatioaika
Henkilökohtainen konsultaatioaika hoitajasi kanssa ennen toimenpidettä on suositeltavaa. Konsultaatiossa kysytään terveydentilaasi liittyviä kysymyksiä sekä varmistetaan, että sinulle voidaan tehdä kyseinen hoito. Konsultaation hinta hyvitetään sinulle plasmakynähoidon hinnasta.

5. Odotettavat hoidon sivuvaikutukset
Turvotusta ja rupeaa tulee käsitellylle alueelle ja ne häviävät ihosta noin viikossa. Turvotus on suurimmillaan kolmantena aamuna hoidon jälkeen. Rupien irrottua alta paljastuu uusi vaaleanpunainen iho, jota tulee suojata auringolta 4-16 viikon ajan.

6. Toipuminen
Turvotusta ja rupea esiintyy ihossa noin viikon ajan, jolloin et ehkä halua esiintyä virallisissa tilaisuuksissa. Hoidon jälkeen voit muutoin toimia aivan normaalisti. Huomioithan, että lämpötilavaihteluita (sauna, hikoilu, aurinko, yms) käsitellyllä alueella tulee varoa!

7. Tärkeää!
Kotihoito-ohjeisiin tulee sitoutua tarkoin. Saunaa, kylpylää, kuumia suihkuja, solariumia, hikisiä treenejä ja aurinkoa tulee välttää, jotta iho paranisi parhaalla mahdollisella tavalla. Pigmenttimuutosten välttämiseksi tulee käsitellyllä alueella käyttää aurinkosuojaa SPF-50.Plasma Pen  -plasmahoidon edut:

- Ei viiltoja
- Ei nukutusta
- Ei ompeleita
- Ei leikkausarpia
- Lyhyt toipumisaika
- Nopea ja helppo hoitomuoto
- Pitkäkestoinen tulos

Mitä tulee ottaa huomioon ennen Plasmakynä -hoitoa?

- Suosittelemme, että vältät aurinkoa, itseruskettavia ja solariumia 4 vkon ajan ennen hoitoa.
Ihanteellisesti sinun tulisi yrittää käyttää SPF-50 suojakerrointa ihosi suojaksi 2-4 viikkoa ennen hoitoa, varsinkin jos olet luonnollisesti tummempi ihotyypiltäsi.


- Vältä 3 viikkoa muita samantyyppisiä hoitotoimenpiteitä, jotka voidaan tehdä plasmakynällä, kuten laserterapiaa, kemiallista kuorintaa tai täyteaineita, sillä nämä voivat estää hoitosi toteutumisen.

- Jos haluat tehostaa hoidon vaikutusta, kannattaa sinun aloittaa C-vitamiinin otto 2 viikkoa ennen hoitoa ja jatka sitä koko paranemisprosessin ajan. C-vitamiini tehostaa ihon paranemista sekä uusiutumiskykyä ja edistää kollageenin tuotantoa.


- Jos syöt säännöllisesti tulehduskipulääkettä, tulisi ne lopettaa 2 viikkoa ennen hoitoa (jos mahdollista) ja tulisi jatkaa vasta 1-2 viikon jälkeen hoidosta.


- Jos syöt säännöllisesti antihistamiinia, tulisi ne lopettaa 2 päivää ennen hoitoa (jos mahdollista) ja tulisi jatkaa vasta 10-12 viikon kuluttua. Eli hoito kannattaa ajoittaa allergiavapaalle vuoden ajalle.

Mitä tulisi ottaa huomioon Plasmakynä -hoidon jälkeen?


- Et tule näyttämään parhaimmaltasi 3-7 päivään


- Käsiteltyyn alueeseen muodostuu nopeasti pieniä rupia. Ne voivat olla näkyvissä jopa noin viikon ajan. Vartalon alueella kauemminkin. Älä raavi rupia, sillä se viivästyttää paranemisprosessia ja voi aiheuttaa haavoja ja arpia.


- Älä käytä mitään muita kosteusvoiteita/tuotteita, kuin sinulle on suositeltu rupivaiheen aikana


- Kun kaikki ruvet ovat pudonneet, voit käyttää normaalisti meikkiä, mutta älä käytä glykoolihappoa tai muita aktiivisia kuorinta-aineita sisältäviä ihonhoitotuotteita noin 8-12 viikkoon.


- Sinulla voi olla lievää tai keskivaikeaa turvotusta hoidetull alueella. Varsinkin luomen alueella hoidon jälkeen turvotus voi olla hyvinkin voimaksta 48-72h hoidon jälkeen.


- Suosittelemme ettet urheile heti hoidon jälkeen, koska mikä tahansa lämpö, höyry tai hiki saattavat pahentaa jo olemassa olevaa hoidon jälkeistä punoitusta sekä turvotusta.


- Jos kasvojen aluetta on käsitelty, suosittelemme nukkumaan selälläsi pään ollessa koholla, jotta kasvot eivät hankautuisi tyynyä vasten. Jos olet saanut hoitoa silmien alueelle, on erityisen tärkeää, että nukut hieman pää kohotettuna jopa 7 päivän ajan, koska se voi suuresti vähentää turvotusta.


- On erittäin epätodennäiköistä, että tulet samaan infektiota plasmakynä-hoidosta, koska hoidosta ei tule avohaavoja. Kuitenkin ensimmäiset 12 tuntia hoidon jälkeen, on erittäin tärkeää suojautua potentiaalisilta infektioilta, joten vältä kaikenlaista toimintaa, joissa voit esimerkiksi altistaa itsesi hikoilulle, bakteereille ja muille haitallisille aineille.


- Jos sinulle on tehty silmänympärille hoitoa, sinun ei tulisi käyttää piilolinssejä 72 tuntiin.


- Sinun täytyy käyttää SPF-50+ suojakerrointa aina kun olet ulkona ainakin seuraavan 12 viikon ajan (ja ihaanteellisesti pidempäänkin). Hoidetuilla ihoalueilla on täysin uusi, ohuempi iho, joka palaa sekä hyperpigmigmentointuu erittäin herkästi, jos asianmukaista suojakerrointa ei käytetä jatkuvasti.


- Sinun tulee ehdottomasti välttää suoraa auringonottoa / solariumia / itseruskettavien käyttöä 12-12 viikkoa eli koko paranemisprosessin aikana ja mieluiten pidempäänkin. Vältä erityisesti keskipäivän aurinkoa.


- Älä myöskään sauno muutamaan viikkoon hoidon jälkeen. Jos saunominen aiheuttaa epämukavia tuntemuksia, älä sauno ollenkaan ennen kuin iho on täysin parantunut.


- Vältä tupakkaa ja alkoholia välittömästi hoidon jälkeen.


- PlasmaPen-hoito jatkaa hoitotuloksien antamista koko paranemisprosessin ajan, joka yleensä kestää 8-12 viikkoa. Eli et näe lopullisia tuloksia heti hoidon jälkeen. Malta odottaa selviä tuloksia koko 12 viikon ajan.


- Huomioithan, että jos tarvitset pidemmän ajan hoitokertojen välille, viive ei muuta lopullisia hoitotuloksia.

Esteet hoidolle, jolloin hoitoa ei voida tehdä:

- Puuduteallergia
- Jatkuva kortisoni- ja steroidilääkitys
- Jatkuva antikoagulanttihoito (varfariini eli marevan)
- Jatkuva antihistamiini- tai tulehduskipulääkitys
- Raskaus tai imetys
- Vahva taipumus ihon pigmentoitumiseen
- Taipumus arpikudoksen liikakasvuun (keloiditaipumus)
- Sydämentahdistin tai rytmihäiriöt
- Tekniset implantit pään alueella
- HIV, AIDS tai hepatiitti -virustartunta
- Tumma (etninen) ihonväri
- Verenvuototauti
- Diabetes (vaatii konsultoinnin lääkärin kanssa)
- Munuais- ja maksasairaudet
- Epilepsia
- Imunestekierron häiriöt (lymphatic drainage disorder)
- Ihottuma, ihorikko tai tulehdus hoidettavalla alueella
- Punahukka
- Vitiligo
- Jatkuva antabushoito

bottom of page